Manta actie model

Verschillende actie modellen werden door GM gemaakt, alleen de Manta Magic en Sport werden in Nederland geleverd.

Manta Silver

In 1978 door GM Duitsland verkocht, een 2.0 GT/E in het zilver met standaard ATS licht metalen velgen en zwart/witte Recaro stoelen.

Silver 2

In de UK werd ter introductie van de 2.0E motor, de Silver 2 uitgebracht. Hetzelfde uitgevoerd als de Silver maar met een blauw deLuxe interieur en een andere striping inclusief een in de fabriek gemonteerd schuifdak en de nieuwe 6Jx13 ATS lichtmetalen 5-spaaks wielen. 250 stuks werden in 1979 van deze Manta gebouwd.

Silverjet

GM Zwitserland kwam een jaar later met zijn eigen uitvoering van de Manta Silver nl. Silverjet met de speciale decoratie op de motorkap, geheel zwarte recaro stoelen en als extra de koplamp wissers.
250 exemplaren werden er gemaakt.

Manta Magic

In 1981 kwam GM Europa met de Manta Magic als onderdeel van het verkoop programma Opel Initiative 81.
De wagen is gebaseerd op de 2.0 GT/E en was in de kleuren zwart, zilver of wit leverbaar in coupe of CC uitvoering.
Standaard geleverd met speciale striping,  zwarte Recaro stoelen en licht metalen velgen.
Ongeveer 900 auto’s werden er gemaakt.

Manta Sport

De ascona sport is bekender als de Manta Sport.

Gebaseerd op de GT/E in de kleuren karmitrot, polar weiss, astro silver,  anthrazit en zwart met luxus interieur in het zwart. Op stalen velgen 6Jx13 en speciale sport striping.

  • Ascona Sport
  • Manta Sport

Manta S

Op 1 augustus 1980 werd er in de UK een bijzondere Manta gelanceerd, de Manta S, met een 2.0 liter motor. Het kwam in metallic zilver met een in de fabriek gemonteerd schuifdak en gewoon glas met een gelaagde voorruit. Wielen waren 5 1/2Jx13inch zilveren rostylen. Het interieur bestond uit blauwe vinyl deurpanelen met bekleding van houndstooth stoffen bekleding. Het dashboard had alleen de brandstof-, temperatuur- en snelheidsmeter met een vierspaaks stuur. Slechts 200 van deze auto’s werden geproduceerd, en vandaag is het inderdaad een zeldzame auto.

Guy Frequelin

In 1983 wint Guy Frequelin het Franse rally kampioenschap met de Manta 400, om hem te eren komt GM frankrijk met een speciale uitvoering in 1984. Alleen beschikbaar in het wit met de 1.8S motor, witte wielen, blauwe, rode en zilveren striping met de handtekening van de meester. Er worden officieel 500 Manta Guy Frequelin geproduceerd en verkocht in Frankrijk.

Guy Frequelin

Wegens succes was de striping later als optie beschikbaar daarom zijn er Guy Frequelin Manta’s met de 1.3S en 20E motor geleverd.

Lees meer  : Opel Manta B modellen