CIH zuigerveren demonteren

Het demonteren van de compressie veren gebeurt via de bovenzijde van de zuiger waarbij er goed moet worden gelet het aluminium niet wordt bekrast, schuif ze nooit van de zuiger naar beneden.

Zuigerveren demonteren

  1. De gietijzeren veren breken gemakkelijk als ze ruw worden behandeld. Je kan de zuiger veren verwijderen door ze over een 0,5 mm voelermaat te laten glijden.
  2. Til daartoe één eind van de veer uit de groef en schuif de voelermaat eronder.
  3. Draai de voelermaat langzaam rondom de zuiger en druk de veer zachtjes naar boven zodra deze uit de groef komt. Zo kan hij dan verder naar boven worden gewerkt terwijl de voelermaat ervoor zorgt dat hij niet in een groef valt.
  4. De gemakkelijkste manier om de compressie veren te demonteren is met een zuigerveertang.Zuigerveren demonteren met een zuigerveertang.
  5. Bij de 16, 16S en 19S motoren gebruikt GM een PC-ring als olieschraapveer. Voor de 19E is een ring met een aandrukveer in gebruik.
  6. Gebruik een combi-tang voor het verwijderen van de staalband veren van de olieschraapveer, pak deze aan één sloteinde en trek de veren spiraalvormig uit de ringschroef en over de zuiger naar beneden. Verwijder daarna pas de tussenring.
    staalbandveren

Lees verder : CIH motor revisie

Plaats een reactie